Blog & Nieuws

Oorsuizen (Tinitus)

Uitzending Eva Jinek– Tinitus (Oorsuizen)

Hebben jullie ook 9 februari jl. de uitzending van Eva Jinek gezien waar het over tinitus (oorsuizen) ging? Onder andere #GerardJoling (die er ook last van heeft) en ook Mirre Beek (patiënt) en Klinisch fysicus-audioloog Jan de Laat zaten aan tafel. Klaarblijkelijk hebben meer dan een miljoen mensen in Nederland last van tinitus c.q. oorsuizen (zie bijgaande video).

Vanuit de algemeen energetische (MetaFysieke) benadering , waarbij je het lichaam opdeelt in vertegenwoordigende functiegebieden, kun je aangeven dat het functiegebied ‘het hoofd’ betrekking heeft op de manier waarop jij de bestuurlijke kwaliteiten van jezelf manifesteert en presenteert. De oren hebben daarbij de functie om te bepalen in hoeverre jij naar JeZelf kunt luisteren, dus de mate waarin je openstaat voor en luistert naar (en gehoor geeft aan) al de signalen die jouw lichaam jou stuurt.

Een geluidstrauma (m.n. in het geval van Mirre) is mogelijk de aanleiding geweest van haar suisklacht. Deze aanleiding is echter (door haarzelf onbewust) gecreëerd in haar leven doordat zij mogelijk herhaaldelijk niet (voldoende) geluisterd heeft naar wat haar Innerlijke (Hogere) Zelf haar heeft willen kenbaar maken. De oorzaak kan dus gezocht worden in de mate waarop zij het luisteren naar haar innerlijke signalen (gevoelens, inzichten, (‘gefluisterde’) gedachten etc) kan verbeteren of veranderen. Haar Innerlijke (Hogere) Zelf grijpt door het herhaaldelijk niet luisteren door de ‘ik’ (de ‘bestuurder’ van) Mirre in en tracht haar aandacht te krijgen bij dat deel in haar Zijn, die dus om verandering verlegen zit. En naarmate de klacht vervelender of nadrukkelijker aanwezig is in jouw Zijn, des te dringender probeert jouw Hogere (innerlijke) Zelf jouw aandacht te trekken.

In de uitzending is een manier aangedragen waarmee je het oorsuizen kunt doen verminderen. Deze manier gaat echter over het negeren van het geluid, waardoor je het afzwakt want het krijgt geen aandacht. Dit is op zich een goede methode om van het symptoom te verminderen, maar de reden dat de klacht zich voordoet is dat je gewezen wordt op een manier waarop je als mens kunt groeien, omdat jouw Innerlijke (Hogere) Zelf weet hoe jij diep van binnen echt bent.

Ook wordt aangegeven dat de oorzaak ligt bij de hersenen en de zenuwen (“als daar blijkbaar wat mis is”) en dat de problemen mn in het psychologische deel zit. Dit laatste is inderdaad ook waar de MetaFysieke Zelfgenezingsbenadering  gebruik van maakt, namelijk dat je door middel van het aanpassen van je denken, je overtuigingen, je gedrag en als gevolg daarvan je gevoelens (zijnde een onderdeel van je energiehuishouding) je dus de oorzaak van het probleem en daarmee het probleem kunt aanpakken.

De MetaFysieke benadering gaat namelijk uit van het idee dat het lichaam door middel van lichamelijke klachten en ziekten de patiënt wijst op die ‘vertegenwoordigende’ delen in haar Zijn (je Zijn is hoe iemand is op enig moment, inclusief specifiek gedrag, overtuigingen, bewustzijn, gedachten, gevoelens en herinneringen) die voor verandering in aanmerking komen doordat zij belemmerend voor het lichaam zijn geworden.

Lichamelijke klachten (symptomen) zijn dus boodschappen en aanwijzingen van het lichaam (jouw Zelf). De patiënt kan zelf deze reacties in combinatie met haar / zijn zelfbewustzijn onderzoeken en bepalen hoe hij de oorzaak (een (onbewuste) overtuiging en gedrag) bij zichzelf kan veranderen en hoe de patiënt dus zichzelf als heel mens kan (door)ontwikkelen en zichzelf dus kan genezen van zijn lichamelijke klacht.

Zodoende is er dus toch een manier om van deze klacht (het oorsuizen) af te komen. Mits je bereidt bent om (meer en beter) naar jezelf te gaan luisteren.

https://evajinek.kro-ncrv.nl/fragmenten/gerard-joling-mirre-beek-en-jan-de-laat-over-leven-met-een-piep-in-je-oor

#oorsuizen #tinitus #TinnitusWeek #jinek #gerardjoling #leerjezelfgenezen #WorkshopMetafysiekeZelfgenezing @HpDeGoudenZon