Wie ben ik?

Peter Bonarius


Wie ben ik?
Mijn naam is Peter Bonarius en ik heb mij sinds eind jaren '90 verdiept in spiritualiteit en de diepere betekenissen en werkingen van het leven. Niet alleen ten aanzien van mijzelf, ter bevordering van mijn ontwikkeling, maar ook uit interesse over wat er allemaal speelt en hoe dat kan.

Ik ben van jongs af aan al hooggevoelig. Pas tegen het einde van mijn 20-er jaren is het mij duidelijk geworden dat dit een beschrijving is die bij mij past. Daarvoor heb ik mijzelf leren accepteren zoals ik ben, van rustig en terughoudend (introvert) in het begin tot "als ik mij ergens (m.n. bij mijzelf dus) maar eenmaal op mijn gemakvoel, dan kan ik daarna ook uitbundig en 'los' gaan" (extravert).

Rond mijn 30ste ben ik mij, mede dankzij mijn hooggevoeligheid gaan interesseren voor de (destijds nog) new age stroming en later is dat voor mij gewoon spiritualiteit of zelfs ‘mijn leven’ geworden. Ik ben daarbij via allerlei cursussen, Healings, Readings, boeken en stromingen meer en meer over mijzelf en de werking en mogelijkheden van het leven te weten gekomen. Enkele cursussen en methodieken betroffen onder andere Energie Stromen, Wordt één met jezelf, De Helende Reis, Spiegelogie, kleur-Healing, Chakra-Healing, Astrologie, Numerologie, Droombetekenissen, Synchroniciteit, Je kunt Je Leven Helen, The Secret en Reiki.

Ik ben zogezegd van jongs af aan hooggevoelig geweest en ben mij veel bewust geweest van mijn lichaam. Mede door een whiplash in mijn 20-er jaren is die gevoeligheid en de manier van zelfbeleving versterkt. Later heb ik door zelfonderzoek en veel bewust worden van mijn intuïtie en innerlijke stem een steeds sterker wordende overtuiging gecreëerd dat ik het (en mijn) leven begrijp. Mede (naar later bleek) dankzij die overtuiging heb ik steeds meer inzichten over de werking van het leven en daarmee van het lichaam gekregen en heb ik die tevens kunnen toepassen op mijzelf en anderen. Ik heb veel inzichtelijke kennis van de werking van het lichaam en het leven en ik krijg via diverse wegen (met name dankzij synchroniciteit in combinatie met mijn zelfbewustzijn in enig moment) boodschappen door over wat wel of niet de juiste weg is (waar mijn aandacht dan ook naartoe gaat in dat moment).

Alle eerder vermelde cursussen, methodieken en Inzicht-verschaffers hebben mij steeds meer over mijzelf geleerd en daarmee ook steeds meer over het leven. Ik heb, na in 2003 hiervoor een cursus te hebben gedaan, geleerd hoe ik de controle over mijn eigen leven kan krijgen, hoe ik veranderingen op een positieve manier kan doorvoeren in mijn leven (inclusief veranderingen op het gebied van fysieke klachten) en tevens sinds 2005 Reiki veelvuldig toegepast op mijzelf (ik ben inmiddels Reiki Master) en later ook op anderen. Sinds 2004 ben ik mij tevens bewust van droombetekenissen in mijn belevingswereld en sinds 2011 ben ik mij bewust dat de begeleiding die ik krijg van Gidsen en Engelen is en ik hun signalen en aanwijzingen vertaal uit mijzelf en uit het Leven (mede dus dankzij Synchroniciteit, Droombetekenissen, Numerologie, Totemdieren, Engelengetallen en diverse andere methodieken en inzichtverschaffers).


Ik ben heel bewust geweest van veel details in en van mijzelf (en nog steeds). Hierdoor kan ik op gevoelsniveau in detail makkelijk zaken duiden (bepalen). Dit houdt in dat ik mij bewust ben van detail gevoelssensaties in mijn lichaam en door mijn kennis van diverse spirituele en metafysische betekenissen van mijn lichaam en Zijn kan ik makkelijker diverse conclusies trekken uit de diverse reacties in mijn lichaam als gevolg van acties die ik bij mijzelf heb aangebracht of die ik denk, voel of constateer bij mijzelf op enig moment. Hierdoor heb ik veel inzichtelijke en parate kennis over diverse lichamelijke klachten en oplossingen. En aangezien ik die conclusies ook op een ander(mans) lichaam kan betrekken, kan ik jou goed begeleiden in het proces van de heling.

Dankzij mijn eigen inzichten, door de kennis die ik opgedaan heb en de inzichten die mijn Gidsen en Engelen(energie, via synchroniciteit) mij sturen, heb ik het besluit genomen om deze praktijk te starten. Ik wil mijn kennis delen met anderen en hen op weg helpen naar een gezonder, prettiger, gelukkiger en zelfbewuster leven.


Hoe sta ik in het leven?
Ondanks dat deze manier van naar het leven kijken en omgaan met lichamelijke en geestelijke klachtenbehandeling (toch nog voor velen) zweverig en ‘ver van mijn bed’ achtig kan overkomen, sta ik vrij nuchter in het leven. Ik tracht te accepteren hoe dingen gaan zoals ze gaan en probeer mijn medemens te helpen waar mogelijk. Ik ben een rustige, vrolijke en (zoals ik al eerder aangaf) ook soms drukke en uitbundige man van 48 jaar, die graag petanque speelt en wandelt.

Ik hou mij persoonlijk nog dagelijks bezig met mijzelf ontwikkelen en verbeteren (groeien). Ik doe dat momenteel met name door Chakra-visualisaties, Metafysieke Werkingen toepassen, Reiki en door al de kennis die ik opgedaan heb in mijn rijke geschiedenis van zelfontwikkeling, waarbij ik mij bewust ben van mijzelf en mijn omgeving en zo goed mogelijk tracht te handelen naar een liefdevol, dienstbaar en verantwoording nemend universeel leven.


Tips, nieuws en aanbiedingen ontvangen?